Squarespace-skolan del 1: Kom igång med Squarespace

Squarespace-skolan del 1: Kom igång med Squarespace

I det här inlägget besvarade jag några av de vanligaste frågetecknen man kan ha inför ett eventuellt byte till Squarespace. Jag förklarade också varför den här plattformen är ett så bra val för en entreprenör, frilans eller småföretagare. Känner du dig redo att ta steget?

I det här inlägget i Squarespace-skolan visar jag hur du kommer igång med din Squarespace-sajt, hur du väljer ett grafiskt template (mall), och hur du importerar en befintlig sajt till Squarespace.

Byta till Squarespace? 12 vanliga frågor och svar

Byta till Squarespace? 12 vanliga frågor och svar

I ett av mina tidigare inlägg förklarade jag varför jag är så lyrisk över Squarespace, och har flyttat alla mina sajter till plattformen. Jag utlovade då en Squarespace-skola i flera delar där jag går igenom det mesta du behöver veta om Squarespace och hur du använder det. Här kommer första delen! 

Jag tänkte börja med att prata mer om vad Squarespace är, varför det är det perfekta valet för en ensam entreprenör eller småföretagare. Du kommer också få svar på 12 frågor som jag gissar att du har om Squarespace. 

Nyhetsbrev: Varför och hur?

Nyhetsbrev: Varför och hur?

Har du besökt en amerikansk bloggares, entreprenörs eller startups hemsida på sistone? Hur många sekunder tog det innan en pop-up-ruta dök upp och bad om din e-postadress i utbyte mot en "free gift"? Erfarna entreprenörer inser värdet av en (kvalitativ) emailadress, och rekryterar prenumeranter väldigt aggressivt.

Varför, kan man kanske fråga? Vad ska de med alla adresser till egentligen?

Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Därför bytte jag från Wordpress till Squarespace

Jag ska vara ärlig: Jag har alltid fnyst lite fördomsfullt åt “designa din egen hemsida utan att behöva skriva en enda rad kod”-plattformar, Squarespace inräknat.

De första gångerna jag hörde talas om plattformen blev jag inte ens nyfiken på att kolla upp den. Jag var ju en riktig webbutvecklare. Jag använde Wordpress som alla andra riktiga webbutvecklare. Som man ska göra. 

Gillade jag Wordpress då? O nej, men det hörde inte till saken. Jag hade aldrig kommit på tanken att bygga en hemsida i någon annan plattform än Wordpress, av rädsla för att framstå som en amatör.

Men så blev jag nyfiken. Läste väl en artikel online liknande den du läser nu, (det finns mååånga) och min fientlighet vändes till försiktigt intresse. Jag beslöt mig för att testbygga en sajt i Squarespace. Jag var fullt beredd på att bli besviken. Istället hände motsatsen. 

Bli en bättre copywriter, del 2 - Missar att undvika när du skriver

Bli en bättre copywriter, del 2 - Missar att undvika när du skriver

Det här inlägget publicerades först på influencersofsweden.se. Här kommer det i en något omskriven version.

I mitt förra inlägg skrev jag om vikten för en entreprenör att kunna skriva bra, och vad det är som får oss att gilla en text vi läser. Du fick två grundregler för att skriva engagerande texter, och två enkla övningar som gör dig till en bättre skribent.

Om du inte läst första delen så hittar du den här.

Den här gången ska det handla om de vanligaste missarna man gör när man skriver. Vad det är som gör att vi inte engageras av en text.

Att veta vad man ska undvika kan vara hjälpsamt när man redigerar sina texter. Det är de här fem bristerna du ska leta efter när du läser igenom dina egna texter före publicering. De kan vara skillnaden mellan en helt okej text och en ruggigt bra text.

Bli en bättre copywriter, del 1 - Två grundregler som lyfter dina texter

Bli en bättre copywriter, del 1 - Två grundregler som lyfter dina texter

Det här inlägget publicerades först på influencersofsweden.se. Här kommer det i en något omskriven version.

Vad är den viktigaste faktorn för ett företags framgång? Är det affärsidén? Det visuella varumärket? Marknadsföringsbudgeten?

Naturligtvis måste det börja med en bra idé. Något som löser problem och fyller behov för en köpstark målgrupp. Och naturligtvis gör det stor skillnad med stark branding, design och smart marknadsföring. Men den faktor som jag anser vara mest avgörande, (och jag är såklart partisk i frågan), är kommunikationen. Och jag ska förklara varför.