Mina första stapplande steg med fågelanatomi

Jag älskar att rita fåglar. Det är nog ganska uppenbart när man kommer in på min sajt. Fåglar är mitt favoritdjur i hela världen och att titta på dem och försöka avbilda dem gör mig lycklig ända in i själen.

När jag försökt förmedla denna lycka på papper har det ofta sett ut så här:

 Anatomiskt inkorrekt fågel

Anatomiskt inkorrekt fågel

Bleeeeh... Den saknar liv och dimensioner och är helt enkelt inte till min tillfredsställelse. Så jag tänkte att jag skulle ta itu med detta att rita fåglar. Att lära mig anatomin på riktigt. Jag behövde inte leta länge för att hitta min nya guru. John Muir Laws har skrivit en bok som heter The Laws Guide to Drawing Birds (som jag klickade hem DIREKT), och det finns även massvis av workshops med honom på YouTube. Jag började beta av dem allihop och förde noggranna anteckningar:

drawing birds.jpg

Jag upptäckte att mina problemområden var proportionerna. Mina fåglar blev ofta skeva och för korta. Inget som inte kan korrigeras på samma papper dock:

 Nötväcka i två utföranden.

Nötväcka i två utföranden.

För varje workshop blev jag mer och mer självsäker och kunde börja utforska fåglar ur olika vinklar, även svårare sådana. Laws ger verkligen så bra tips och nycklar till hur man kan tänka för att få till sina fåglar. Särskilt när det gäller knepiga saker som vingar, näbbar och fötter.

 Tidiga fågelskisser.

Tidiga fågelskisser.

På bara några dagar gick mina fågelteckningar från den du såg först i inlägget, till denna:

Screen Shot 2018-05-28 at 15.19.38.png

Vilket lyft va? =D 

Rekommenderar verkligen John Muir Laws videos på YouTube om du också vill slipa till din fågelanatomi!