Teckningsutmaningen 2018, första veckan

Förra veckan hoppade jag på Alicia Siverts roliga initiativ Teckningsutmaningen. Mitt mål: Att teckna något varje dag, som avslappning och för att öva min teknik. Här sammanfattar jag mitt tecknande hittills under juni, som en fortsättning på mitt förra inlägg.

Hittills har det mest blivit fåglar, som ju är mitt huvudsakliga motiv. Men några karpfiskar har också smugit sig in:

fullsizeoutput_2678.jpeg

Och fiskstjärtar:

fullsizeoutput_267b.jpeg

Och guldfiskar: 

fullsizeoutput_2677.jpeg

Jag hade guldfiskar när jag var liten så blev lite nostalgisk. De är roliga att teckna men jag misstänker att de är ännu roligare att måla i akvarell så det tänkte jag göra nån gång snart.

fullsizeoutput_267d.jpeg

Och även några hönsförsök. Men hönor är knepiga, har inte övat lika mycket på dem.

Och ögon är svåra. Är det nåt jag önskar mig så är det att kunna teckna fågelögon med den där intelligenta gnistan i. 

fullsizeoutput_2693.jpeg

Jag jobbade vidare med min fågelanatomi, med hjälp av den fantastiska boken The Laws Guide to Drawing Birds. Svåraste grejen med fåglar enligt mig: näbbar. Särskilt öppna näppar. Får typ aldrig till det. Men med rätt geometritänk så började det kännas lite lättare:

fullsizeoutput_2695.jpeg

Phew. Det fick räcka med svettiga, frustrerade anatomiskisser för den där gången. Istället testade jag lite kombinerad teckning och akvarellfärgläggning i min skissbok:

fullsizeoutput_2694.jpeg

Duvor alltså. De blir bara vackrare ju mer man studerar dem. Vi har ett gäng stammisar som vi matar här på vårt tak, de brukar jag öva mig på att snabbskissa. Bekvämare än så kan det ju inte bli: stå i sitt eget kök och skissa av fåglar. =)

En annan grej jag alltid haft svårt att teckna är miljöer och landskap. Så jag övade även på detta i min skissbok:

fullsizeoutput_269b.jpeg

Den till höger blev jag faktiskt rätt nöjd med. Stadsmiljöer är annars mitt hatobjekt att teckna p.g.a. för många detaljer som gör mig förvirrad. Att rita av miljöbilder är en bra övning för att lära mig förenkla och prioritera det jag ser. Ska jobba vidare med detta denna vecka tänkte jag. Och nöta ännu mer fågelanatomi såklart. <3