Teckningsutmaningen

Jag hoppar på Alicia Siverts teckningsutmaning för juni! Syftet: Att rita tills fingrarna blöder, av lust och lycka och helt utan prestationskrav.

Jag sitter redan och tecknar varje kväll just nu, men saknar gemenskap och feedback. Nu har jag en anledning att dela med mig av det jag gör, och samtidigt kanske träffa lite likasinnade online. 

För att kicka igång så kommer här lite av det jag hunnit teckna ihop hittills i juni: 

fullsizeoutput_264e.jpeg

Kråk-studie. Använde en liten video jag spelade in för några år sen, på en kråka som gick förbi mig på gatan. Pausade klippet vid olika tidpunkter för att försöka fånga den där kutryggiga, fluffiga kroppshållningen kråkor har när de kraxar. <3 

fullsizeoutput_264f.jpeg

Och så en måsunge-studie. Pallar knappt med måsungar när de knatar runt med huvudet indraget och piper, alldeles för sött. 

fullsizeoutput_2670.jpeg

För att bryta av drog jag fram min kristallsamling och langade upp på bordet. Övade på att hitta ljus, skuggor och mönster. Insåg att det är svårt att avbilda kristaller utan att använda färg.

fullsizeoutput_2671.jpeg

Sen snöade jag in på karpfiskar. De är ju så himla vackra. Jag har ritat alldeles för lite fiskar, det ska det bli ändring på.

fullsizeoutput_2672.jpeg

Så jag satt typ en en hel kväll och bara ritade karpar. Testade olika kroppsformer och varianter på fenor. To be continued.

fullsizeoutput_2673.jpeg

Igår kväll var jag på rejält kråkhumör.  Jag jobbar på att kunna teckna kråkor ur minnet, och då behöver jag nöta in hur de ser ut tills att formerna etsat sig fast. Så jag ritade kråksiluetter på löpande band, lite som att göra reps på gymmet. Jag klickar upp Pinterest och söker på "crow" och "raven" och sen bara snabbskissar jag allt jag ser som jag gillar. Jättebra tips för att springa ifrån perfektionismen!

fullsizeoutput_2674.jpeg

Måååånga kråkor blev det.

fullsizeoutput_2675.jpeg

Stay tuned för fler äventyr under Teckningsutmaningen. Tack Alicia för detta strålande initiativ. =)