Du har en idé du verkligen tror på och du vill nå ut med den till så många som möjligt...

Nu gäller det att paketera och branda dig och ditt erbjudande så attraktivt som möjligt, och att se till så att din målgrupp hittar till dig. Du behöver en strategi, och en plan för att nå dina mål. Jag är själv entreprenör, med många års erfarenhet av att bygga upp en framgångsrik onlinenärvaro. Jag kan hjälpa dig!

Innehållsmarknadsföring - content marketing - innebär att, istället för att jaga dina kunder med reklam eller säljtaktik, så lockar du dem till dig, med hjälp av innehåll som är relevant och värdefullt. Tricket för att lyckas med innehållsmarknadsföring är att känna din målgrupp väldigt väl, och veta vad de oroar sig över, drömmer om, och söker efter på nätet. Ju mer du vet, desto bättre innehåll kan du skapa åt dem. Och desto bättre innehåll, desto större chans att konvertera dina läsare till betalande kunder.

Du behöver också ha en plan för hur du ska nå din målgrupp med ditt innehåll och erbjudande. Onlinemarknadsföring är en riktig djungel, och det kan kännas överväldigande att välja rätt kanaler, verktyg och strategier.

Hur ska du positionera dig själv? Vad kan du erbjuda din målgrupp som gör att de gillar dig, litar på dig och vill göra affärer med dig? Hur ska du nå ut och nå resultat? Ta hjälp av mig så listar vi ut det.


Jag hjälper dig med...

 

OBS! Alla priser är endast exempel. Jag gör alltid en bedömning för varje projekt, samt kan anpassa pris och upplägg efter din budget.

 

INNEHÅLLSSTRATEGI

Du har en hemsida eller blogg, men det är inte mycket action i den. Du vet att du sitter på värdefull kunskap och inspiration, men du vet inte riktigt var du ska börja eller hur du ska få bra genomslagskraft med ditt innehåll. Då behöver du en innehållsstrategi.

Jag analyserar din målgrupp och dina kunder, och hjälper dig ta fram en strategi för vilket slags innehåll du bör producera, och hur du ska få maximal effekt av det. Vi gör en redaktionell planering och sätter upp rutiner för att hålla innehållsmaskinen igång så smidigt som möjligt.

Du får:

  • Analys och research av din målgrupp/dina kunder, och ett förslag på innehåll som både möter dina affärsmål och din målgrupps behov.
  • Redaktionell kalender för hela året, med återkommande teman och kampanjer att fokusera på. 
  • Guider, mallar, riktlinjer och annat stödmaterial som underlättar innehållsproduktionen.

Prisexempel:

Konsultarvode, möten: 1200kr/h.

Konsultarvode, email: 900kr/h.

Redaktionell kalender, inkl. analys: Från 5000kr

Redaktionell kalender, inkl. analys, stödunderlag och mallar: Från 8000kr


Marknadsförings- och PR-strategi

Du kanske redan har en innehållsstrategi och en onlinenärvaro, men vill ha hjälp att göra den ännu effektivare. Du undrar vilka sociala kanaler du borde satsa på och vilka strategier du ska tillämpa för att nå resultat i dem.

Du får:

  • Analys och research av ditt nuvarande innehåll.
  • Analys och research av din målgrupp/dina kunder, samt förslag på hur du kan engagera dem bättre med ditt innehåll.
  • Guider, mallar, riktlinjer och annat stödmaterial som underlättar ditt marknadsföringsarbete.

Prisexempel:

Konsultarvode, möten: 1200kr/h.

Konsultarvode, email: 900kr/h.

Marknadsföringsstrategi, inkl. analys: Från 3000kr

Marknadsföringsstrategi, inkl. analys, stödmaterial och mallar: Från 5000kr


Så jobbar jag

1.

I vår initiala kontakt vill jag först veta i grova drag vilka dina behov är: vad för slags företag du driver, vilka dina kunder är och vilka utmaningar du har i din verksamhet. Samt vilken budget du tänker dig. Utifrån detta kan vi båda utvärdera om, och hur jag skulle kunna hjälpa dig.

2.

Efter det tar vi förslagsvis ett möte. Telefon eller Skype fungerar bäst, men om så är möjligt så ses vi nånstans och fikar och pratar. Vi lär känna varandra lite, jag presenterar mina förslag och vi diskuterar hur vi kan gå vidare.

3.

Jag gör research, skriver ihop en plan och en offert som du får kika på. Vi kommer överens om ett upplägg och en betalningsmodell som känns bra. Vi skriver ett samarbetsavtal. Sen sätter vi igång!

4.

Jag gillar att jobba med korta leveranser och synka löpande med mina kunder. Det är viktigt att vi båda känner att resultatet blir bra, och att vi kan anpassa och optimera under samarbetets gång.


Vill du få hjälp att nå ut och engagera din målgrupp?