Svensk Företagsrekonstruktion

Svensk Företagsrekonstruktion

Svensk Företagsrekonstruktion räddar bolag som är på väg att gå i konkurs, genom rådgivning, juridiska tjänster och finansiering. De var i behov av en hemsida som på ett enkelt och engagerande sätt kommunicerar detta till företagsägare. 

Uppdraget blev att ta fram en grafisk profil och bygga och designa företagets hemsida. Jag såg slipade även till hemsidan texter. 

Resultatet: En snygg och smidig sajt som på ett pedagogiskt sätt kommunicerar företagets tjänster till målgruppen.

Fastighetssnabben

Fastighetssnabben

När Fastighetssnabben skulle förnya sitt varumärke och sin hemsida hade jag äran att bli inblandad. (De råkar nämligen vara min egen hyresvärd!)

Projektet var ett samarbete med Gomorron Reklambyrå, där jag ansvarade för att ta fram en ny tonalitet och nya texter till Fastighetssnabbens hemsida. Resultatet blev ett varmt, avslappnat och professionellt tilltal där företagets mission och målgrupp tydligt framgår.

Nordic Business House

Nordic Business House

Nordic Business House är en sälj- och marknadsföringsbyrå som hjälper nordiska företag etablera sig i Kina.

Mitt uppdrag bestod i att, utifrån företagets grafiska profil, strukturera och designa sajten i Squarespace. Jag skrev även om all copy, översatte den till svenska och skapa en svensk version av sajten.  

Resultatet blev en elegant ny hemsida med starka färger och nya texter på både engelska och svenska som på ett slagkraftigt och koncist sätt förmedlar Nordic Business Houses verksamhet.

Stockholm Sounds

Stockholm Sounds

Gamificationstudion Pergate, som jag medgrundat, pitchade en spelifierad turistapp för Stockholm Business Region.

Konceptet gick väl ihop med befintliga strategier för att öka Stockholms innovationskraft och attraktion. Under 2012-2013 utvecklade vi appen Stockholm Sounds - ett samarbete mellan Pergate, Stockholm Visitors Board/Stockholm Business Region, Svensk Handel, Stockholms Hamnar, Visit Sweden, Swedavia, m.fl.

Digimundus

Digimundus

Digimundus är en digital läroplattform för låg- och mellanstadieelever, i ämnet problemlösning.

När förlaget Askunges läromedel "Lyckas med Problemlösning" skulle digitaliseras blev jag anlitad som speldesigner. Uppgiften var att ta fram en interaktionsdesign med spelelement som skulle göra läromedlet mer underhållande och effektivt för både lärare och elever. 

WeatherPal

WeatherPal

När SMHI skulle lansera sin nya vädersajt, WeatherPal, så stod de inför många utmaningar. De saknade både en strategisk plan och redaktionell kompetens, men satt på mycket kunskap och engagemang.

Jag började med att hålla ett antal utbildningar och workshops med teamet, (som mestadels bestod av meteorologer), om hur man skriver på webben, hur man sprider sitt innehåll, och hur man sätter upp arbetsrutiner för innehållsproduktionen.

Efter det agerade jag stöd både inför, under och efter lanseringen av sajten. Jag satt med på möten och bollade idéer, skrev guider och lathundar, hjälpte till att producera innehåll, och gav förslag teknisk utveckling av sajten.